Mehikasvien pistokaslisäys

© 2019 Hajavalo blogi


Mehitähdet ja rahapuu (Crassula ovata) ovat viettäneet koko kesän parvekkeella ja venähtäneet sinä aikana reippaasti pituutta. Mehitähtien lehdet ovat tuona aikana päässeet aika kurjaan kuntoon, saatoin elokuun helteillä vähän liioitella kastelussa tai sitten ne kärsivät alkukesän kuivuudesta, kun unohdin kastella. Joka tapauksessa, jotenkin onnistui ne tumpeloimaan. Rahapuu on onneksi ollut laiminlyönneille vähän armollisempi.

© 2019 Hajavalo blogi

Olen nähnyt kuinka mehikasveja voidaan lisätä lehtipistokkaista, joten ajattelin itsekin kokeilla, saisinko mehikasvit tällä tavoin jatkamaan sukua. Uusien lehtien pitäisi ilmestyä pistokaslehtien tyviin. Kasvussa voi kuulemaan kestää aika kauan, joten kärsivällisyyttä vaaditaan.

© 2019 Hajavalo blogi

Napsautin kolmesta mehitähdestä (en tunne ko. lajeja tarkalleen) muutamia lehtiä ja istutin ne hiekansekaiseen kaktusmultaan. Irroitin myös kasvupyrähdyksen ottaneesta rahapuusta pari alinta lehteä testimielessä. Kasvua voisi ilmeisesti vauhdittaa peittämällä pistokkaat rei'itetyllä muovikelmulla tai -pussilla. Jätin omat pistokkaani kuitenkin kokeeksi muovittamatta. Multa tulisi kuitenkin pitää tasaisen kosteana. Sitten vain odotellaan.

0 kommenttia